Burgermánie v Tančícím domě

Autor: Eliška Káčerková

12. 01. 2015 | 21:09

Oblíbený black burger má na počátku roku v nabídce restaurace Ginger & Fred silnou konkurenci. Každý víkend v období od 16. ledna do 13. února si tu totiž hosté mohou vybírat hned ze sedmi různých druhů burgerů, a to včetně jedné sladké variace!

Restaurace Ginger & Fred, jež je situována v 7. patře Tančícího domu, má již v podstatě od svého otevření v nabídce efektivní, ale také velmi chutný black burger, jenž se podává v černé pšeničné bulce spolu s černým sýrem Abondance a cibulovou marmeládou. Mezi hosty je velmi oblíbený, a tak se šéfkuchař Rudolf Doležal rozhodl na období od poloviny ledna do poloviny února nabídku burgerů rozšířit o šest dalších.
Speciální víkendové menu kromě hovězího burgeru zahrnuje také burger jehněčí, kachní, zvěřinový, rybí a vepřový, každý podávaný v chuťově i barevně odlišené bulce a s typově odpovídající oblohou. Ke každému z nich hosté dostanou ještě domácí bramborové hranolky smažené v arašídovém oleji a samozřejmě také tatarskou omáčku. Přiobjednat si k nim mohou také foie gras. Hamburger si ovšem hosté restaurace Ginger & Fred mohou dát také jako dezert – je čokoládový, podává se v makronce a jako přílohu k němu dostanou jablečné hranolky a místo tatarky malinové pyré…
Víkendová Burgermánie se poprvé rozpoutá 16. ledna a poslední příležitost ochutnat něco ze speciálního burgerového menu bude možné 13. února. Nabídka platí pouze o víkendech, vždy od pátečního do nedělního večera.

SPECIÁLNÍ BURGEROVÉ MENU
Black burger z hovězího žebra marinovaného v Coca-Cole s černým sýrem Abondance, cibulovou marmeládou podávaný v černé pšeničné bulce
Jehněčí burger s paprikovou piperádou, okurkovou remuládou, oreganovou majonézou podávaný v pšeničné bulce
Kachní burger s houbovým salátem a chilli majonézou podávaný v pohankové bulce
Zvěřinový burger z jeleního masa s bokem z divočáka karamelizovaným javorovým sirupem, sýrem Beaufort a petrželovou majonézou, podávaný v bulce z červené řepy
Rybí burger z tresky a sardinek v křupavém těstě s bazalkovou majonézou, rukolou a napůl sušenými rajčaty podávaný v rajčatové bulce
Vepřový burger marinovaný v mléce s domácím jelítkem, křenovou majonézou a pečenou červenou cibulí podávaný v karotkové bulce
Čokoládový burger v makronce s malinovým pyré a jablečnými hranolky


Ginger & Fred / Jiráskovo nám. 6, Praha 2 / www.ginger-fred-restaurant.cz


Odkaz URL ke článku
Ginger a Fred





Časopis Týden

Předplaťte si časopis Týden

V čísle 43/2017 najdete >




Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.